Проф. Балтов: Връщаме „зелените коридори“, когато дойдат още ваксини

NetNews

Имунизациите в първите четири фази от ваксинационния план ще бъдат възстановени вероятно от днес, съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред БНТ.

"Зелените коридори" ще се възобновят, когато в страната пристигнат по-големи количества ваксини, посочи Балтов.

"От първа до четвърта фаза може би ще бъдат възстановени от днес с "АстраЗенека", която пристига и веднага ще бъде преразпределена по РЗИ-та и от РЗИ-та към съответните лични общопрактикуващи лекари и ваксинационните пунктове", обясни проф. Балтов.

По думите му, "зелените коридори" няма да бъдат възстановени, защото се чакат да дойдат още две пратки с ваксини в началото на следващата седмица.

"Да има възможност широко да се отворят. Иначе ще отворим за един ден, ще свършат ваксините и после пак ще има напрежение. По-добре е да се изчака два-три дена и тогава вече, когато има наистина достатъчно количества, да започнем да работим", посочи проф. Балтов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Георги Марков: Обявеното "проветряване" в листите на ГЕРБ беше грешка

ГЕРБ ще спечелят поне с 5 процента преднина предстоящите парламентарни избори, прогнозира в ефира на Дарик радио бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков. По думите му победата ще е морална награда за Борисов, въпреки че имало изхабяване в ГЕРБ от дългото присъствие на партията във властта. […]