Проф. Балтов: Прави се преразпределяне на ваксините, за да стигнат за всички

NetNews

Това, че имаше фазово разпределение на ваксинирането, на хората им омръзна да чакат да дойде техният ред. Те не делят ваксините на по-добра и на по-лоша. Всички ваксини са ефективни. Не бяхме предвидили "зелените коридори" да са в такъв мащаб. Оказа се, че има толкова много желаещи, че нямаше възможност за отдих предишния уикенд. Това каза в "Денят започва" по БНТ директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

По думите му се прави преразпределение на ваксините, за да има за всички. През март ще дойдат повече от 500 000 дози от всички разрешени ваксини, като се планира по 15 000 да са правените за ден. 450 са поставените ваксини вчера в "Пирогов", каза още Балтов.

Може да има леки странични реакции, те преминават в рамките на ден-два, уточни Балтов. По думите му след преболедуване минимумът е 3 месеца преди да се ваксинира даден човек.

Според Балтов ваксинацията е бъдещето и здравето на нацията.

Той призова хората, които вече са се ваксинирали с първа доза, да спазват противоепидемичните мерки, тъй като до 21-ия ден организмът остава уязвим за COVID-19.

На този етап не се предвижда разкриване на денонощен кабинет за ваксиниране в "Пирогов". Уточни, че втората доза на ваксината може да се направи по избор на пациентите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Случаят с допинга е много загадъчен, казва шефът на федерацията по плуване

"Вярвам и винаги съм вярвал на тези момчета. Случаят е много странен и загадъчен. Няма реално и логично обяснение. Ще проведем необходимото разследване. Призовавам всички компетентни органи да се включат. От моя страна ще има пълно съдействие. Аз съм човекът, който има най-голямо желание истината да излезе наяве и виновният […]