Проф. Веселин Методиев: Срам ме е да слушам по темата за Украйна

NetNews

Военните конфликти имат дълга история, особено през 20 век. Краят идва тогава, когато диктаторът е изчерпал всичките си възможности, коментира бившият министър на образованието проф. Веселин Методиев в предаването „Тази сутрин“ по БТВ за войната в Украйна.

„Аз лично не съм оптимист, че това ще свърши, както някои казват на 9 май, защото щяло да има парад в някои от сринатите градчета. Дано да бъда опроверган“, посочи историкът.

„Аз съм участвал в ситуация, в която трябваше кураж, когато имаше война – атаката на НАТО срещу диктатора Милошевич.

Видях как този кураж беше събран от една група хора, но забележете при едно мнозинство от 134 депутата при едно консолидирано правителство и президент, който влизаше в абсолютна хармония с мнозинството и правителството. Всички институционални фактори бяха окуражени от своите лидери. Сега е различно, сега има разноговорене, има страх.

Мен даже ме е срам по човешки като патриот като го виждам този страх“, отбеляза той в коментар за помощта на България към Украйна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ford се отказва от още един модел в Европа

Ford се отказва от още един модел в Европа във връзка с намалено търсене от страна на клиентите. Става въпрос за тривратата версия на Ford Fiesta, която от средата на тази година вече няма да се предлага в Европа. Новината бе потвърдена от говорител на марката, който даде малко повече […]