Проф. Георги Михайлов: COVID инфекцията не е от най-опасните

NetNews

''И в Свищов, и в Гоце Делчев виждаме едно напрежение на здравната система, което до голяма степен е създадено отвън. Повечето болни не се нуждаят от болнично лечение, те могат да се лекуват у дома, това е истината. Градусът на стреса трябва да спадне, защото здравната система ще блокира''. Това заяви в предаването "Панорама" хематологът проф. Георги Михайлов – депутат от ПГ "БСП за България", който прекара близо две седмици в болниците в Свищов и Гоце Делчев.

"Това, което видяхме в сърцето на здравната система – това са болниците, е една много скромна материална база, много скромни възможности, много тежък кадрови дефицит с много възрастни лекари и медицински сестри със странични заболявания. Но това са неща, които не са от вчера", коментира той.

За него в условията на COVID криза общинските болници са спасили здравната система.

"В момента те поемат между 80-100 пациенти с COVID инфекция, а бяха нарочени за закриване като ненужни. Ако не бяха те, тогава областните болници наистина щяха да приключат", категоричен беше депутатът.

"COVID инфекцията в никой случай не може да бъде класирана в класацията на особено опасните инфекции'', смята проф. Михайлов в качеството си на лекар.

"Здравеопазването няма цвят, трябва да направим консенсус и да намерим ефективна форма", призова социалистът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

ЕС многократно увеличава броя на електромобилите

ЕС планира многократно да увеличи броя на електромобилите, съобщи Дойче Веле. Разглеждат се различни модели на работа. Планът е за повишаване през следващото десетилетие. Към края на миналата година в Европа е имало 1.8 млн. автомобили. През следващите десет години те трябва да станат 30 млн. До тогава трябва да […]