Проф. Иво Христов: COVID-19 докара пълзяща диктатура навсякъде

NetNews

Вирусът бе едно редство за индуциране на света. Четирите зони – Европа, Китай Русия и САЩ – са затворени, защото в момента това са военни лагери. Тази пандемия дойде като дюшеш за всички правителства по света, защото в условията на обсада се осъществява легитимен и нелегитимен контрол. Наблюдаваме само началoто на такъв тип техники. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV проф. Иво Христов, социолог, юрист и депутат от гражданската квота на БСП.

,,Пълзящата диктатура върви с всички възможни средства навсякъде по света. Очерта се ясно, че свободното движение на хора, стоки и капитали е просто една фикция. Освен това пандемията ясно показа, че ЕС приключи, защото не демонстрира обединение'', обясни проф. Христов.

Сред сериозните анализатори общото становище е, че никой не се е справил. Европейската бюрокрация ни най-малко не се справи с това предизвикателство, категоричен бе още той.

По отношение на бъдещата политика на Джо Байдън проф. Христов отбеляза, че Байдън няма интерес към нас, колкото интерес към Русия и то в негативен план.

За съжаление в нашия регион ще става много горещо, предупреди той.

На въпрос за членството на Република Северна Македония в ЕС проф. Иво Христов посочи да бъде следена позицията на Франция по този въпрос, припомняйки, че преди време от Париж заявиха, че бъдещо разширяване на ЕС би било прибързано на този етап.

Вървим към регионализация, а не към глобализация. COVID-19 беше използван като средство за връщане към големите регионални блокове, коментира в заключение проф. Христов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Радан Кънев: Не, гей скандалите, а ЕНП - без популисти

Знам, че историята с д-р Йожеф Шайер (или може би правилното е Сайер, както го произнасят и на английски), който излиза от политиката по водосточната тръба е забавна и пикантна. Но в крайна сметка неговият личен живот е въпрос на свободен избор, а очевидното му публично лицемерие – проблем на […]