Проф. Кантарджиев: Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира, бе?

NetNews

Има плавно покачване на случаите в София, допреди седмица столицата беше с по-ниско разпространение. Това заяви пред БНТ проф. д-р Тодор Кантарджиев, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести и настоящ консултант по ваксинирането в Столичната община.

5 пъти по-малко са ваксинациите от пролетта или 7000 (вчера) към 35 000 (пролетта). 1/4 от поставените ваксини са на софиянци, каза още той.

"Тези, които ни критикуваха са с по-лоши резултати и работят по-малко", разкри проф. Кантарджиев.

"Бяха ни наклеветили, че правим много тестове, а сега нивото на непрофесионализъм е такова – пълни болници, пълни интензивни отделения, много умрели", допълни бившият шеф на НЦЗПБ и заяви:

Нали ни бяха обещали, че сега няма да се умира, бе? Жертвите от сегашната четвърта вълна задминаха починалите от третата. Това е резултатът от работата на здравното министерство.

"Ще смаем света, не само по отношение на вадене на кораби, но и на контрол на коронавируса", пошегува се проф. Кантарджиев.

Болниците са пълни, предстои реорганизация и отваряне на още болнични легла. Наблюдава се работата на Спешна помощ и заболеваемостта при децата, коментира консултантът по ваксинирането в Столичната община.

Майки, ваксинирайте се вие, защото не децата ви заразяват, а вие тях. Ако родителите искат да опазят децата си, които боледуват, нека се имунизират. МОН се грижат за учениците, за разлика от МЗ, завърши проф. Тодор Кантарджиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Основен футболист на Байерн Мюнхен пред напускане

Защитникът на Байерн Мюнхен и националния отбор на Германия Никлас Зюле е пред напускане на „баварците“, съобщава Sport1. Според информацията той иска сериозно увеличение на заплатата, което едва ли ще му бъде дадено. Ръководството на германския шампион трябва да реши дали може да дава по 10 милиона евро на сезон […]