Проф. Кожухарова: Имаме пълно основание да очакваме още една вълна

NetNews

"Спад ще има. Не са минали достатъчно много дни". Това заяви в ефира на Нова телевизия епидемиологът проф. Мира Кожухарова

"По-разумно е да се следи броя на болните в болница и в интензивните отделения. Това е най-обективната информация, другата подлежи на коментари", категоричен е специалистът.

Ще дочакаме и момента, в който ще има спад на заболелите, необходимо е да имаме търпение.

Проследявам данните за смъртността на милион население и там България определено не е на първо място. Белгия например, в която се развиха две видими вълни на епидемията, тя е значително пред нас", заяви проф. Кожухарова.

"В началото на лекия спад на пандемичната вълна сме. Големите числа показват, че епидемиите протичат при няколко вълни. Имаме пълно основание да очакваме още една вълна", категоричен е епидемиологът.

"При всички заразни заболявания, ако има ефективна ваксина, това е решение на проблема. Разчитам на ваксините, обсъждането на качествата им не съм склонна да правя.

Ваксините за масова употреба са добри, лоши такива не се пускат", обобщи тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

САЩ потвърдиха за „голяма и продължаваща“ кибератака срещу техни мрежи

Правителството на САЩ потвърди за „голяма и продължаваща“ кибератака срещу негови мрежи, предаде Ройтерс. Хакери, за които се смята, че работят за Русия, следят вътрешния имейл трафик в американските министерства на финансите и на търговията, съобщи по-рано тази седмица агенцията, като се позова на свои източници. Те изразиха опасения, че […]