Проф. Колозова от Скопие: Ние сме луди!

NetNews

Ние сме луди! Това написа в собствения си профил в социалните мрежи един от най-известните македонски учени проф. Катерина Колозова по повод истерията в РС Македония срещу представителя на страната в тазгодшния конкурс на Евровизия Васил Гарванлиев, който призна, че има българско гражданство и че баба му е била българка.

„Ние сме луди! Да, ние сме българофоби. Европейският съюз има право! Не сме дорасли за членство", написа още Колозова и поясни: Подобни отношения между държави-членки не е възможно да съществуват, предаде агенция БГНЕС.

Луди, сега искам на всички, които са се подписали /под петицията срещу Гарванлиев – бел.ред./ Каракачанов да ги извади от списъците, кой от Средец, кой от Кюстендил. От вчера в РСМ има "онлайн петиция" под мотото "СТОП на пробългарската пропаганда в Македония". През изминалите години РС Македония участва на Евровизия с изпълнители от различна етническа принадлежност като Калиопи /влахкиня/, Тияна Дапчевич /сръбски гражданин/, Адриян Гаджа /албанец/, Есма Реджепова /ромка/, но никога не е имало "патриотична" истерия срещу тях.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Българският майстор от Монмартър

Годините се нижат една след друга и никой нищо не казва за него. Иля Паунов заслужава много повече от мълчание. Политически емигрант, избягал от комунистическия режим, той беше най-уважаваният художник на хълма Монмартър. По това време в центъра на Париж СБХ разполагаше с апартаменти в резиденцията „Сите дез Арт“, наети […]