Проф. Михайлов: Радев е безспорен лидер в изборите, БСП с план за първите 100 дни

NetNews

БСП има план за първите 100 дни на следващия парламент и бюджет за 2022 г., ако спечели изборите. Какви са приоритетите на социалистите?

"Още на миналите избори беше постигнато едно сериозно изборно обединение на голям брой леви партии и формации. Сега се водят преговори с още три. Говорим за разширяване на ветрилото на левите формации в България. Доколко новият политически проект реално ще навлезе в политическия живот – ще видим на изборите, тъй като прогнозите много силно варират. За да се получи един сериозен политически резултат на избори, трябва да има сериозна мрежа от организации", каза бившият депутат от БСП проф. Георги Михайлов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че такива организации в страната имат много малко партии. "Една от тях е БСП. Пожелавайки успех на колегите и гледайки техните изяви, в момента по-скоро виждам едно приповдигнато настроение, зад което не стоят нито много ясни програми, нито много ясни цели. Трябва да се представят програмите на формациите, които ще участват в изборите. Това предстои да се случи в предизборната кампания. Нашата програма е заявена. БСП има една основна цел – стабилизиране на ситуацията в България, излизане от многото кризи, в които попада страната", допълни проф. Михайлов.

По думите му сега сме в поредната криза – енергийната. "Преди няколко дни председателят на нашата партия предложи няколко мерки, които са много сериозни и ние ще ги предложим. Това са мерки, свързани с намаляване цените на горивата, намаляването на цените от малката потребителска кошница, както и даването на т.нар. "енергийни субсидии". В началото на Ковид кризата, когато всички анализатори споделяха, че ще прерасне в икономическа, политическа и че последствията от пандемията няма да бъдат толкова медицински, колкото икономически, тогава БСП предложи да се сложи таван на цените на стоките. Тогава бяхме охулени от всички", подчерта той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Михайлов е категоричен, че ще направят всичко възможно да съставят правителство, тъй като хората вече са обезверени. Попитан дали е очакван ход БСП да подкрепи двойката Румен Радев – Илияна Йотова за президентските избори, той отговори: "Това е съвсем логичен ход на БСП. Политическата кариера на г-н Румен Радев е инициирана от Инициативен комитет. БСП направи всичко възможно и невъзможно Радев да спечели с огромно мнозинство предишните избори. През своя мандат той се прояви като действителен обединител на нацията срещу обединения в обществото, които тревожеха дълбоко цялата нация. Президентът не е кукла, той не е парадна фигура, която да участва във вдигането на знамето по време на национални празници, да посреща делегации. Той е обединител на нацията, когато тя е застрашена."

Проф. Георги Михайлов смята, че Румен Радев е безспорен лидер в тези избори. А по повод Ковид кризата – от БСП настояват за разяснителна кампания за ваксините. И според него има много нерешени проблеми в здравеопазването ни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сърфистка вдигна адреналина на мъжете със секси приятелка

Американската професионална сърфистка и модел Бри Клейнтоп постоянно привлича мъжките погледи на плажа. Русата красавица има над 545 000 последователи в една от социалните мрежи и не спира да радва феновете си с провокативни кадри. Тя продължава да залага на горещи фотоси по бельо и бански, но този път към […]