Проф. Огнян Кунчев: Случаите на Омикрон са поне 1000-1500

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
След регистрирането на първите случаи на Омикрон у нас, очакванията на специалистите са за плавен ръст на заразените през следващите дни, а след 20 чнуари вариантът да доминира у нас.

Според математика проф. Огнян Кунчев случаите на Омикрон у нас са около 1000 и се очаква до 1-2 седмици той да е доминиращият вариант. До 3 седмици се предполага, че в страната ще има по 5 000 случая на ден.

„От тези 12 един е от чужбина, а другите 11 са заразени от други 11, които са дошли от чужбина. Всеки от тези 11 е заразил поне още 10. Веднага изчислихме 100-150 души, а те са реално поне 1000-1500. На 31 декември и 1 януари казаха едни числа – 2 500. Аз смятам, че поне 1000 са Омикрон. Може да очакваме да експлодира нагоре. Успокояващото обстоятелство е, че ние имаме поне 3 млн., които са се срещнали с вируса и имат някакъв имунитет. Тези, които са ваксинирани, също имат имунитет“, посочи той.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Условията за ски на Пампорово са отлични, работят 14 писти

Снимка: БГНЕС Условията за ски в Пампорово-Мечи чал са отлични, функционират 14 писти и 12 лифта, информират от „Пампорово“ АД. Достатъчно сняг има по пистите, а времето е слънчево и топло в първите дни на януари. Български, английски, ирландски, румънски, гръцки, молдовски туристи са избрали курорта за посрещане на Новата […]