Проф. Петков: Опълчението е основата на българската войска

NetNews

На Шипка се изковава авторитетът на една боеспособна армия. Това коментира пред NOVA проф. Петко Петков от Великотърновския университет.

„На Опълчението в началото се гледа малко несериозно. Но след битката при Стара Загора на 19 юли, особено след 9-11 август 1877, на връх Свети Никола и на връх Шипка, всички руски командири казват: „Това е войска, тези са истински войски”. Опълчението е основата на българската войска”, заяви проф. Петков.

„Хубаво е да благодарим на освободителите си, но не бива да забравяме, че българите са съосвободители на отечеството си, с усилията които са положили, за да стане необратима тази развръзка, както и с участието си в решителни моменти във войната по един абсолютно категоричен начин”, заяви проф. Петков.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Илчев за Караянчева: Боже, какви нищожества

Бившият ректор на Софийският университет проф. Иван Илчев спонтанно реагира в студиото на БНТ включването в ефир от връх Шипка на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. “Боже Господи, какви нищожества просто стоят начело на българската държава!”, каза професорът в момент, в който микрофонът му в студиото още не бе […]