Проф. Тодор Танев: Най-потърпевша от появата на ПП ще е „Демократична България“

NetNews

Нова политическа формация на бившите служебни министри Петков и Василев няма да успее да обхване цялата територия на вакуум на политическо съдържание, който съществуваше в 45-ото и 46-ото Народно събрание". Това каза пред БНР политологът проф. Тодор Танев, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Той прогнозира, че най-потърпевша от появата на "Продължаваме промяната" ще е коалицията "Демократична България":

"Предполагаемо е, че електоратът на ДБ ще се насочи по културни причини към новата формация. ПП е модерна и доста градска във всичко, което излъчва като послание". Проф. Тодор Танев изказа мнение, че по-разумно би било ДБ да не излъчват свой кандидат за президент:

"Шансовете им не са големи, а става дума за една синтетична формация, съставена от различни политически субекти. … Не ми се вярва, че сплотеността в коалицията е висока. Който би взел участие в изборите за президент, ще трябва да жертва себе си за честта на полка. Не мисля, че си струва това. Не е срамно да нямаш собствен кандидат, да не произвеждаш жертви".

Според политолога мотивите на различните партии за издигане на кандидат-президент са различни – един е мотивът на ГЕРБ, друг е на ДПС. Той изключи възможността Бойко Борисов да е кандидат на ГЕРБ за президент, защото това би било самоубийствено за него, което политическият му нюх му подсказва. "Интересното ще е кой ще е кандидатът на ДПС", подчерта той.

Според него това, че всички искат да имат свой кандидат за държавен глава е някакъв вид компенсация за това, че в два парламента не успяха да съставят правителство:

"Това поведение на политическата класа засяга всички – въпросът не е решен и за политиците, и за избирателите. Затова предполагам, че активността на вота няма да е изненадващо ниска".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Нещата, които можем да научим от бившата му

Хрумвало ли ви е колко негативен опит и случки можехте да си спестите, колко безперспективни връзки можехте да не започвате, ако някой можеше да ви подскаже какъв човек е избраникът на сърцето ви и какво можете да очаквате от съвместния си живот с него? А кой може да ви даде […]