Пръскат срещу кърлежи в общините „Тунджа” и Стралджа

NetNews

В общините „Тунджа” и Стралджа тази седмица е предвидено третиране на тревните площи срещу кърлежи.

В община „Тунджа“ дейностите по дезинсекция, дератизация и дезакаризация започнаха от понеделник. Те ще се извършват до 29 април 2021 г. на обществени площи /кметства, детски градини/ по график, който търпи промени при влошаване на метеорологичната обстановка, съобщават от общината.

В община Стралджа е предвидена обработката на тревни площи в междублокови пространства, квартали и паркове против кърлежи.    Тя стартира от 29 април в Централна градска част, Градски парк и в кварталите на града. Поетапно ще бъдат третирани около 90 декара. Препаратите, с които ще се работи, са безвредни за хора и животни, но въпреки това е препоръчително да не се навлиза в зелените площи поне 24 часа след тяхното обработване. На третираните площи ще бъдат поставени обозначителни табели на видни места.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Северна Македония е готова да започне преговори с ЕС

Северна Македония е готова да започне преговори за присъединяване към ЕС. Това обяви македонският държавен глава Стево Пендаровски, цитиран от Нова Македония. Днес Пендаровски е на посещение в ЕС. Предстоят му разговори с висши представители на групата. Вече проведе среща с европейския отговарящ за разширяването Оливер Вархели. Пендаровски приветства ролята […]