Пуснаха движението между Ребърково и Лютидол

NetNews

Вчера бе възстановено движението по участъка от път I-1 (Е-79) между Ребърково и Лютидол, предаде Българската национална телевизия. От средата на юни трафикът в отсечката бе ограничен, заради модернизацията на пътя Мездра – Ботевград.

Преминаването по участъка от I-1 (Е-79) между Ребърково и Лютидол ще се осъществява двупосочно в едно платно, като строително-монтажните работи ще продължат паралелно в съседното платно, както и по целия километраж на обекта.

Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и работата по трасето продължава. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

Тежкотоварният трафик, който досега преминаваше през Искърското дефиле по път II-16 Ребърково – Своге – Нови Искър – София ще бъде пренасочен към път I-1 Мездра – Лютидол, ще може да преминава и по път II-16, ако е избран този маршрут.

Модернизирането на участъка между Мездра и Ботевград е един от най-сложните като терен за преминаване от направлението Видин – Ботевград. Поради това строителството на отсечката Мездра – Ботевград, която е близо 33 км, е обособено в два участъка – лот 1 /19,3 км/ и лот 2 /13,4 км/. Пътят ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока, т. е. двойно по-широко от настоящото, което е с по една лента за движение в посока.

Направлението Видин – Ботевград е приоритетен проект в инвестиционната програма на АПИ и МРРБ, тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус", „Тракия" и „Струма".

С изпълнението му транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ахладова: Гласуване по пощата е много лоша идея

Изваждайки прокуратурата от съдебната власт, тя без съмнение ще стане зависима, заяви правосъдният министър Десислава Ахладова в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" на Канал 3, цитирана от Епицентър.бг. Има много въпроси за обсъждане преди да се проведат изборите. Самата ситуация изисква много разговори, гъвкавост. Трябва да сме много внимателни, за […]