Путин е виновен за смъртта на всички на борда на Ил-76, включително руските пилоти

NetNews

Владимир Путин е виновен за смъртта на всички на борда на Ил-76, включително руските пилоти. Това написа в X съветникът към украинското вътрешно министерство Антон Геращенко.

Путин директно обвини Украйна за свалянето на самолета Ил-76. Не са направени официални заключения от професионалисти, не са допуснати международни експерти на мястото на катастрофата. Няма доказателства, че украинските военнопленници са били на борда (ако имаше доказателства, Русия нямаше да се поколебае да ги представи на свиканото от нея заседание на Съвета за сигурност на ООН). Не се допускат международни медии (дори проруски).

Но Путин е уверен. Жалко, че никой не го попита за разследването на самолетната катастрофа на Пригожин. Или убийството на Немцов. Истината е следната, ясна и проста: Путин е виновен за смъртта на всички, които са били на борда на Ил-76, включително и руските пилоти. Той започна тази война. Отговорността е единствено върху него.

Putin directly blamed Ukraine for shooting down the Il-76 aircraft.

No official conclusions by professionals were made, no international experts allowed at the site of the crash. No evidence that the Ukrainian prisoners of war were on board (if there was evidence, Russia… https://t.co/NEyh2epCZv pic.twitter.com/VbzXo3JKAS

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) January 26, 2024

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Журналист, писател, охранител и фитнес маниак: Вижте кой е новият "Мистър Дядо"

57-годишният Валери Станев, носител на приза „Мистър Дядо“ за 2024 година, и Ванина Христова, която е новата „Мисис Баба“ гостуваха в „Преди обед“ по bTV. “Конкурсът беше едно предизвикателство. Приятелките и децата ме побутнаха да участвам“ – така Ванина Христова обясни защо се е записала за участие. „Аз нямах нужда […]