Путин заяви готовност да продължи диалога с Украйна

NetNews

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва е готова да продължи диалога с Киев. Това заяви руският президент в телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон, доклад за преговорите е публикуван на сайта на Кремъл.

„Президентът на Русия очерта принципните подходи за водене на преговори с украински представители, като подчерта, че въпреки непоследователността и нежеланието на Киев да работи сериозно, руската страна все още е отворена за диалог“, съобщи Кремъл, цитиран от Лента.ру.

Също така, говорейки за ситуацията с евакуацията на цивилното население, намиращо се на територията на завода „Азовстал“ в Мариупол, руският президент подчерта важността на споразуменията с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, които позволяват на цивилното население да бъде спокойно и безпрепятствено евакуирано от предприятието, пише Лента.ру.

На 3 май Макрон говори с Путин за първи път след преизбирането му. Телефонните разговори на президентите продължиха повече от два часа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тагарев: Стана ясно, че в България има много мощни интереси, които защитават интересите на Кремъл

Да очакваме ли България да предостави военна помощ за Украйна? „Цялата тази дискусия се провежда в един контекст, в който е абсолютно ясно, че имаме една страна, която е агресор и преследва своите имперски намерения и иска да подчини друга страна, и да я завладее изцяло. Имаме жертва на тази […]