Путин: Изтеглянето на САЩ от Афганистан създаде нова кризисна ситуация с непредвидими последици

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Изтеглянето на Съединените щати и техните съюзници от Афганистан създаде нова кризисна ситуация с непредвидими последици. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на днешната среща на високо равнище на БРИКС, която се състоя чрез видеоконферентна връзка.

В началото на срещата Владимир Путин заяви, че Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка имат интерес от стабилизирането на Афганистан:

„Естествено Русия, както и партньорите ѝ в БРИКС, последователно подкрепя установяването на дългоочаквания мир и стабилността на афганистанска земя. Жителите на тази страна от десетилетия се борят и заслужиха правото си сами да определят каква ще бъде тяхната държава“.

Путин посочи също така кои според него са причините за кризата в Афганистан:

„Много пъти съм казвал, че сегашната криза в Афганистан е пряко следствие от безотговорните опити да се наложат отвън чужди ценности, от стремежа да се създават с методите на социално-политическия инженеринг така наречените демократични структури, без да се отчитат историческите и националните особености на другите народи“.

Според Владимир Путин ключът към мирното развитие на международните отношения е равноправното съществуване на държави с различни социално-политически системи, национални интереси и духовно-нравствени ценности, но при задължителното спазване на основополагащите принципи на международното право.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бивш футболист на Левски ще играе във Втора Лига

Централният нападател Венци Христов е най-новото попълнение в състава на Созопол, информираха от клуба. Днес са приключили успешно преговорите с бившия таран на Левски, който е и юноша на Локомотив София. От ръководството на клуба пожелават успех на опитния нападател с екипа на морския тим. През миналия сезон Христов се […]