Путин и Ердоган може да обсъдят нова формула за зърнена сделка

NetNews

Според информация от вестник „Hürriyet“, по време на преговорите в Сочи, лидерите на Турция и Русия, Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин, може да обсъдят нова формула за зърнена сделка, представена от Турция.

В понеделник говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, потвърди, че срещата между двамата лидери ще се проведе скоро и че вече има съгласувани дати. Съобщения от администрацията на турския лидер, цитирани от РИА Новости, уточниха, че посещението на Ердоган в Русия ще се осъществи преди срещата на Г-20 в Индия.

Официалният представител на управляващата партия в Турция, „Партия на справедливостта и развитието“, Омер Челик, потвърди, че Ердоган планира да посети Сочи в близко бъдеще, най-вероятно следващата седмица, предаде „Фокус“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Хампарцумян: Това не е никаква сглобка, а е трудна коалиция, създадена, за да постигне някакви цели

Основното събитие, което ще предопредели в средносрочен план политическата ситуация в страната, са местните избори. „Всичко това, което виждате в момента, като позиция на основните политически лидери, е с хоризонт 29 октомври”, коментира в ефира на Нова телевизия политологът Димитър Ганев. „Именно местните избори ще покажат дали всъщност има пренареждане […]