Първан Симеонов: Радев трябва да покаже висш пилотаж

NetNews

"Като гледам колко внимателно стъпва Румен Радев и колко деликатно се опитва да поддържа баланса между всички, които го подкрепят, той явно е наясно с народната мъдрост, че много хубаво, понякога не е на хубаво". Това коментира в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ социологът Първан Симеонов.

„При Румен Радев всичко се получи добре в последните месеци. И наистина основните политически сили, негови конкуренти, са в шах. Изборите разбира се никога не са предрешени, те затова са избори, но Румен Радев влиза с доста стабилни позиции. Сега е времето той да покаже висш пилотаж и в политиката, както го е показал като пилот, защото много стават силите, които го подкрепят. Особено, ако се появи и проектът на господин Петков и господин Василев. И тогава става въпрос на политическо менажиране, когато създаваш мрежа да я поддържаш, така че нейните звена да не се конкурират, да не си противоречат и в крайна сметка да не си пречат, за да не паднеш от много столове на земята“, отбеляза Първан Симеонов.

Сега идва доста сериозно политическо изпитание за Румен Радев, т.е. Румен Радев се превръща в политик, посочи социологът.

„В началото познавахме неопитния Румен Радев, после познавахме президента Румен Радев, а след това познавахме Румен Радев, който даваше само напред, доста остро и с малки стъпки, но само напред, даже беше обвиняван в липсата на гъвкавост. Сега вече идва времето и за гъвкавост, сега вече идва времето и за политика, когато те подкрепя БСП, ти си афиниран по някакъв начин с БСП, в същото време се появява може би проектът на Петков и Василев, в същото време „Изправи се БГ“ те подкрепят безусловно и донякъде протестите на триото бяха и под твоето знаме, и когато те подкрепя „Има такъв народ“, една от най-младите и все още интересни формации, макар да попремина своя зенит, според мен“.

Изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл" прогнозира, че президентът Радев създава своя политическа мрежа. Той трябва да изгради тази мрежа без да обиди никого, и с гаранции, че партийните структури на различните тези сили ще работят за него. Защото едно е да те подкрепят официално, друго е да те подкрепят официално и структурите да работят, посочи социологът.

Първан Симеонов отбеляза, че изборите 2 в 1 могат да предизвикат по-голяма избирателна активност, което от своя страна да допринесе за по-легитимно избран парламент и възможност за съставяне на работещи мнозинства.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Запалителна смес в Лятното кино на Ямбол – „Сватба със закъснител”

Взривяваща смес от хумор и добро настроение забъркват Филип Аврамов и Мая Бежанска в комедията „Сватба със закъснител”. В щурата пиеса на Робин Хоудън им партнират Тони Минасян, Илияна Лазарова и Христина Джурова. Броени минути преди сватбата се завихрят драматични обрати, героите са на ръба, а всяка дума или стъпка […]
Сватба със закъснител в Ямбол