Първан Симеонов: Радев трябва да се стреми към победа на първи тур

NetNews

Броени дни остава до официалния старт на предизборната кампания, но острите атаки между кандидатите за президент започнаха отдавна. Лозан Панов, който получи подкрепата на "Демократична България" нарече президента Румен Радев фалшив герой.

В същото време настоящият държавен глава констатира, че всеки проблем, свързан със служебното правителство, се пренася върху президентската кампания.

И тази седмица премина в тягостното очакване високите цени на тока и природния газ да сложат отпечатък върху бюджета на всяко домакинство. Как това ще се отрази на кампанията, както за държавен глава, така и за Народно събрание?

"Румен Радев влиза с много добри шансове в тези избори, но проблем ще има за него в евентуален втори тур, но кондицията му е много добра. Възможно да се стигне до победа за него още на първи тур и той трябва да се стреми към това", каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS социологът Първан Симеонов.

Според него проф. Анастас Герджиков е удачна кандидатура, защото не е партийна и смята, че ректорът на Софийския университет е силен кандидат, но не е много разпознаваем. Това важи и за двойката Лозан Панов – Мария Кисимова-Моасе, които са предимно столични кандидати.

Той добави, че хората не гласуват по учебник, а президентските избори са различни, защото се гласува за личности и може да се получат изненади.

"Лозан Панов се стреми да се разграничи от основните кандидати, за да покаже, че има смисъл да се гласува и за него, но репликата "фалшив герой" към Румен Радев е малко пресилена. Без да иска Панов играе за проф. Герджиков", каза още социологът.

Относно изборите за Народно събрание Първан Симеонов смята, че обществото все още дава оценка за управлението на ГЕРБ, която не е положителна, поради което те е дебре да останат още известно време в "карантина".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Литва удари сериозен шамар на България

България загуби като гост на Литва в световна квалификация. "Лъвовете" отстъпиха с 1:3 във Вилнюс и не успяха да убедят с играта си. Първо Димитър Илиев пропусна дузпа, а след това домакините откриха чрез Ласикас. Кирил Десподов изравни през второто полувреме, а в края на мача за две минути литовците […]