Първата ракета на България при жените стартира с победа в Испания

NetNews

Виктория Томова се класира за втория кръг на ITF турнира с награден фонд 80 000 долара във Валенсия (Испания). Първата ракета на България победи на старта с 6:4, 7:6(4) испанската квалификантка Гийомар Маристани.

Томова изостана с 1:3 в първия сет, но спечели пет от следващите шест гейма за 6:4. Добрата серия на българката продължи и във втория сет. Вики поведе с 4:0, но допусна срив и при 4:5 трябваше да спасява сетбол на испанката. Томова успя да пробие за 5:5, а след това двете тенисистки взеха подаванията си за да се стигне до тайбрек. В него Вики спечели три поредни точки след 4:4 и затвори мача за 2 часа и 1 минута игра.

Във втория кръг Томова ще играе срещу участващата с "уайлд кард" Ане Дел Олмо от Испания, която е номер 469 в световната ранглиста.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Веселин Стойнев: Заформя се нова тройна коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП

ГЕРБ ще се върне на власт – заформя се тройна коалиция между тях, ДПС и БСП. Такава прогноза направи в „Лице в лице“ по бТВ журналистът Веселин Стойнев. „В този парламент открито започна да се оформя една нова тройна коалиция – ГЕРБ, ДПС и отчасти БСП. Твърде вероятно е ГЕРБ […]