Първото електрическо AMG дебютира със 751 конски сили и 554 нютон метра

NetNews

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Преди дни от Mercedes представиха първото хибридно AMG в лицето на четиривратото купе GT63 E Performance, а по-рано днес на изложението в Мюнхен, бе представен и изцяло електрически модел, базиран на топ лимузината EQS.

Mercedes-AMG EQS дебютира с два електромотора, разположени върху предната и задната ос, които гарантират мощност от 751 конски сили и 554 нютон метра за кратко време с така наречената “Boost” функция, а през останалото време разчитате на 649 конски сили и максимален въртящ момент от 516 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема около 3.5 секунди, а максималната скорост е 249км/ч.

От AMG са се погрижили за моторите, като изцяло са променили задната ос, рамата, както и закрепването на моторите, а накрайниците и главините в задната част са от други Performance модели на марката.

За да върнат от части усещането за конвенционален автомобил, AMG са добавили Sound Experience услуга, която издава специфични звуци в интериора и екстериора при запалване и шофиране. Различни екстри като масаж на предните и задните седалки, обдухване, панорамен таван и различни системи за сигурност и подпомагане на водача са налични, както и MBUX конфигурацията с три дисплея, позната ни от стандартния EQS.

Спирачките са с големина от 17-цола с шест бутални апарати, а пред тях са поставени 21 или 22-цолови джанти със специален AMG дизайн. Опционално могат да бъдат поръчани и керамични спирачки с различни цветове за апаратите.

Батерията е с капацитет от 107.8кВч, а три режима на рекуперация помагат зареждането в движение. От Mercedes споменават още, че интернет ъпдейти ще помагат за по-доброто управление на батерията. Не се споменава нищо за пробега, който при стандартната версия е около 700 километра.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Янев: Трябва да вземем пример от историята

Трябва да вземем пример от историята и да работим заедно за просперитета на България. Това изтъква в своето обръщение към нацията по повод днешния Ден на Съединението служебният премиер Стефан Янев. „Съединението ясно показа, че силното общонародно движение за обединение е в основата на националния подем. Ето защо днес, когато […]