Работещите в Спешна помощ излизат на протест

NetNews

Протест на работещите в центровете за спешна медицинска помощ от цялата страна ще се проведе във вторник. Демонстрацията ще се състои пред сградата на Министерството на здравеопазването в София.

Поводът за недоволството е свързан с ниските трудови възнаграждения, които получават медиците и незаконосъобразните уволнения в ЦСМП – София.

Очаква се автошествието да се проведе от 17:00 часа, като сборният пункт е час по-рано на паркинга на пл. „Княз Александър Батенберг“. То ще премине през кръстовища по централни булеварди като „Александър Стамболийски“, „Тодор Александров“, „Цар Освободител“ и „Цариградско шосе“.

Организатор на протеста Национален синдикат „Защита“.

За последно правителството отпусна средства за увеличение на заплатите в центровете за спешна помощ в края на миналата година. Според решението, възнагражденията на спешните медици се вдигат със задна дата от 1 декември.

Според синдиката шофьорите на линейки увеличението е стигнало до 150 лева и настояват за ново актуализиране. От организацията искат също вдигане на средствата за издръжка на центровете, увеличаване на стойността на ваучерите за храна от 2 на 5 лева на ден, осигуряване на работно облекло за всички работещи, тъй като на някои места хората плащат за това от джоба си.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов сигнал за бомба в софийско училище

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Нов сигнал за бомба е бил подаден тази сутрин в столичното 22-ро СОУ „Георги С. Раковски“. Било е обаждане по телефон около 06:00 часа. В сградата не е имало ученици, на място е пристигнала полиция. Директорката заяви, че училището ще бъде запечатано за 24 часа, независимо, […]