Равносметка: 150 хиляди километра са изминали депутатите от 49-то НС за октомври и ноември

NetNews

150 хиляди километра са изминали депутатите от 49-то Народно събрание за месеците октомври и ноември. Това е струвало на бюджета на държавата 151 112 лева, информират от bTV.

Очаквано, най-много пътуват депутатите от отдалечените райони. Като Ивайло Митовски от ПП-ДБ, който всеки петък пътува за Варна, а всеки вторник се прибира обратно в София. „Продължавам да практикувам, влизам в операции“, казва той.
Ешереф Ешереф е депутат от Бургас. Изплатени са му 2646 лева за пътуванията и е един от рекордьорите в парламента. Пътува всяка седмица за срещи с избирателите.

Йорданка Георгиева е от Търговищко. Нейните разходи са 1460 лева. И тя пътува всяка седмица до района си, тъй като живее там със семейството си.

Не всички депутати са съгласни с това държавата да поема пътуванията. Според Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ някои депутати лъжат, че са пътували и предлага да бъдат засичани с тол камерите.

Засега обаче контрол дали пътуванията наистина са осъществени няма.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Похитиха бивш външен министър

Бившият външен министър на Буркина Фасо (1994-1999), бивш заместник-председател на Световната търговска организация (1999-2002), Абласе Уедраого, който има опозиционни възгледи, беше отвлечен преди три дни. Това съобщи агенция Франс прес, позовавайки се на представители на неговата партия Льо Фасо. Според агенцията 70-годишният политик е бил отвлечен от лица, представящи се […]