Радев: България е била винаги пример за толерантност

NetNews
Радев: България е била винаги пример за толерантност

Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 председателя на Организацията на евреите в България „Шалом“ д-р Александър Оскар. Срещата се проведе по повод днешния Международен ден в памет на жертвите на Холокоста.

Президентът Румен Радев и д-р Александър Оскар отбелязаха, че днес е ден за размисъл и изтъкнаха, че е важно уроците от миналото, свързани с най-мрачните години от историята на Европа и нацизма, да не бъдат забравяни от днешните и бъдещите поколения.

На срещата беше отбелязан подвигът на българския народ при спасяването на десетките хиляди български евреи по време на Втората световна война, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Всенародният отпор не позволи геноцидът да се случи на нашата земя, където хората от различни етноси и  вероизповедания винаги са били пример за толерантност и човешка солидарност“, заяви държавният глава.

Президентът Румен Радев и д-р Александър Оскар бяха единодушни, че езикът на омразата не бива да бъде толериран, а просветеността е начинът за противодействие. Председателят на „Шалом“ изрази благодарност за доброто сътрудничество с държавния глава.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Властелинът на халките Йордан Йовчев гостува в "Златните"

Наричат го „Властелинът на халки“ и има защо – Йордан Йовчев е единственият гимнастик в спортната ни история, участвал на шест поредни олимпиади. Именно той ще бъде специален гост в авторската рубрика „Златните“ в сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR този петък от 07:00 часа. В кариерата си […]