Радев: Да осъдим заедно бруталната братоубийствена война

NetNews

Радев: Да осъдим заедно бруталната братоубийствена война

Снимка: БГНЕС

„За мен е чест отново да съм част от празничната вечеря Ифтар. Правя го от уважение към мюсюлманската общност у нас. Правя го и защото Ифтар символизира добрата воля, сътрудничеството между религиозните общности разбирателството между тях“. Това заяви президентът Румен Радев във встъпителното си слово на традиционната вечеря Ифтар, предаде БГНЕС.

„По силата на традициите идният месец е посветен на молитви, на проява на обществен морал, още повече в предизвикателни времена, като днешното. Човек е призван да вниква в значението на духовната храна. През многовековната си история мъдрият български народ е изградил устойчива толерантност между различните религиозни и културни общности. Историята ясно е показала, че не различията са проблем на човечеството, а разделението и омразата“, каза още той.

Радев призова за спиране на войната в Украйна и изтъкна, че народът ни показва своята толерантност, като помага на бягащите от войната. Нека осъдим заедно агресията и бруталната братоубийствена война, която опостушава земите на север от нас. Историята ясно е показала, че не различията са проблемът на човечеството а, омразата и разделението. Войната не решава проблемите, а напротив задълбочава ги“, каза още Радев.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

От 2000 будни жители до 60-ина днес... Тъжната история на с. Големаново

Близо до границата със Сърбия се намира едно от най-тъжните села. В околностите му бойни действия са водени последно през Втората световна война, но къщите изглеждат така, все едно до неотдавна там са падали бомби. В Големаново преди са живеели над 2000 души, а днес са не повече от 60 […]