Радев за базите и кризата в Украйна: Никой не е искал нищо от нас

NetNews
Радев за базите и кризата в Украйна: Никой не е искал нищо от нас

Снимка: БГНЕС

Решаването на кризата в Украйна няма да стане с повече оръжие, а с диалог и повече дипломация. Никой не е искал нищо от България, всякакви спекулации са излишни. Това каза президентът Румен Радев, който участва в ритуала по освещаването на бойните знамена на Богоявление.

Още по темата

5 яну 2022 21:15

119

5 яну 2022 19:15

48

Към момента няма нужда от нищо, няма ескалация на тази криза, да отчитаме моментното състояние, призова Радев на въпрос за евентуалното разполагане на военни бази на НАТО.

Държавният глава отново подчерта, че интеграцията на РСМ зависи от индивидуалното изпълнение на критериите за членство.

България продължава да бъде открита за диалог, вярвам, че всички обещания, ангажименти, ще бъдат изпълнени, за да се ускори процесът, посочи Радев и приветства намаренията на правителството за активизиране на диалога.

Той каза още, че конституционните гаранции за правата на българите в РСМ, прекратяване на езика на омразата и на процесите на дебългаризация само ще спомогнат да се ускори процесът.

Президентът Румен Радев поздрави военнослужещите и им пожела благоденствие и успехи.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Долната камара на френския парламент одобри ваксинационния пропуск

Френското Национално събрание одобри плановете на президента Еманюел Макрон за въвеждане на ваксинационен пропуск, който е замислен да помогне за справяне с разпространението на новия коронавирусен вариант Омикрон, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е станало след бурни дебати, провокирани от коментара на Макрон, че иска да направи толкова труден […]