Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден

NetNews

Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите срещу Русия са взети с консенсус днес на Съвета на ЕС. Те никак не са леки, техният ефект ще се усети с течение на времето и той ще бъде сериозен, но ние трябва да си даваме сметка, че тази криза, която възникна ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот. Това каза президентът Румен Радев на брифинг във Варшава след участието си в Срещата на високо равнище във формата Б9, цитиран от БТА. 

Още по темата

25 фев 2022 21:30

266

25 фев 2022 18:36

404

Краткосрочният ефект веднага го виждаме – скочиха отново цените на енергоносителите. Но нестабилността, в която се въвлече нашият регион, специално Украйна, но и всички покрай нея, ще има дългосрочни последици като проблеми за веригите на доставки, за въздушни, морски, енергийни трасета, като инвестиционен климат, каза президентът. Там където има несигурност, инвестициите отбягват такива зони, а ние сме въвлечени в такава зона, добави Радев.

Затова трябва да положим всички солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден и да се връщаме към мира, заяви държавният глава.


 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

След санкциите на ЕС опашка пред руската "Сбербанк" в Загреб

Снимка: Pixabay След санкциите, които  ЕС и САЩ въведоха на Русия заради военната операция в Украйна,  пред една  от двете най-големи руски банки – „Сбербанк“, в Загреб  тази сутрин  се струпаха хора, съобщава хърватският  портал Дневник, цитиран от БТА. Загребчани в страх теглят парите си, а за да се предотврати […]