Радев: Крамолите в управляващата коалиция са заради европейските пари, а не за интересите на хората

NetNews

Налице са основателни съмнения, че приоритетът на управляващите са печалбите на приближените им фирми, а не гарантирането на трудовата заетост във въглищните региони и устойчивостта на българската енергетика.

Това коментира президентът Румен Радев във връзка с протестите в страната.

Също така налице са съмнения и то основателни, че крамолите вътре в управляващата коалиция са заради европейските пари, а не за интересите на хората. Единственият начин да се разсеят тези съмнения и плановете за справедлив преход да оправдаят името си е управляващите да дадат ясни гаранции за осигуряването на трудовата заетост в регионите, за устойчивостта на българската енергетика, за съхранение в максимална степен на нейната автономност и при голяма прозрачност, добави държавният глава.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ИПИ: 40 000 българи имат работа, благодарение на американските инвестиции

Инвестициите са основен фактор за растежа, а привличането на чужди капитали, особено от развити икономики, допринася за повишаване на производителността чрез модернизация, технологично обновление и пренасяне на знание, преструктуриране на стопанската дейност, а в дългосрочен план увеличаване на ползите от интеграцията в глобалните вериги на добавена стойност. Това показват и […]