Радев: Очаквам кампания на идеи, а не на компромати

NetNews

Президентът Румен Радев изтъкна, че обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости и отваряне на хоризонти за модерно развитие на България, съобщи БНТ.

Радев очаква кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие максимално добре кой е всъщност, за какво се бори и как ще го постигне.

"Очаквам резултатът от тези избори да доведе до окончателно скъсване с проваленият управленски модел. Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България, само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове може да доведе до безкористната подкрепа на българските граждани", каза президентът Радев.

Относно символиката на вдигнатия юмрук, Радев заяви:

"Този юмрук обединява българите около ценности, дава вяра, че можем заедно да намерим решение на всички предизвикателства, за да имаме една успешна България".

До предизборната кампания остават 10 дни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Председателство на Казахстан в Съвещанието за взаимодействие и мерки за доверие в Азия (СВМДА)

С действията си на международната сцена и още повече на сцената на регионалните отношения Казахстан отдавна е спечелил статут на опора на мира и стабилността. За това идеята за създаване на Съвещание за взаимодействие и мерки за доверие в Азия e като нещо естествено родена точно в тази държава, и […]