Радев: Трябва да сме сигурни, че администрацията може да се справи с избори 2 в 1

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Трябва да бъдем сигурни, че изборната администрация може да се справя в такава сложна ситуация, ако изборите са две в едно, за да не бъдат компрометирани. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев в гр. Съединение. Той добави, че в тази връзка тази седмица ще покани Централната избирателна комисия. Държавният глава посети гр. Съединение по повод празника на града, в навечерието на светлата дата на българското Съединение.

Пред сградата на Община Съединение и на едноименния площад той поздрави жителите и гостите на град Съединение. "Този град завинаги свърза своето име със славната 1885 година. Именно тук, на площада, в защита на обявеното съединение, без колебание се стичат множество въоръжени мъже, които са готови да защитават с живота си жадуваното от всички българи обединение на Княжество България и Източна Румелия", започна приветствието си президентът. По думите му тези мъже ни дават примери днес какво означава не само да обичаш своята родина, но и да си готов на всичко, за да има тази родина бъдеще.

Президентът каза още, че именно тук народният ентусиазъм е достигнал своя апогей, а безстрашните четници и доброволци остават пример за нас със своята решимост и със своя принос за успешния край на това общонародно дело. Искам да ви благодаря, че пазите спомена за тези достойни мъже, които се превърнаха в мерило за родолюбие и смелост, каза още Радев. И подчерта, че само с общи усилия България може да върви напред. И нека този жив спомен ни дава вяра, че можем заедно да вървим по пътя на прогреса, на модернизацията, на свободата и на просперитета.

В рамките на посещението си в гр. Съединение президентът проведе среща с местното ръководство, посети музея, където за празника бе експонирана тематична изложба на старинно оръжие на Голямоконарската чета и посети, църквата "Св. Анастасий".

Празникът в гр. Съединение продължава с изнасяне знамето на Голямоконарската чета, литийно шествие до площад "Съединение", където ще бъдат пресъздадени с възстановка събитията от 1885 година и тържествена проверка /заря/.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Следят за превишена скорост в почивните дни

Акцията на пътната полиция за контрол на скоростта продължава в цялата страна и по време на почивните дни. Основната задача на екипите на пътната полиция е да се следи за шофиране с превишена скорост, уточнява БНР. Друга цел е да не се допускат водачи да сядат зад волана след употреба […]