Радослав Рибарски: Ако „Лукойл-Нефтохим“ са нарушили закона, може да им се назначи особен управител от държавата

NetNews

Дерогацията за руския петрол се превръща в изпитание за правителството и подкрепящото го мнозинство в парламента. След разкритията на „Политико“ и все по-резките изявления на хора от ГЕРБ и ДПС, запазването на изключението, дадено на България по искане на правителството на Кирил Петков става проблематично.

Явно е, че ще има опит от ПП-ДБ за потушаване на скандала с „Лукойл-Нефтохим“, като стремежът им очевидно ще бъде както досега – дерогацията да остане. За първи път днес от тях се чу и за друга възможност.

„Призоваваме НАП и Агенция „Митници“ да прегледат всички сделки, които са сключени от “Лукойл“ по времето на дерогацията, за да бъде изяснено дали има злоупотреби със санкциите или с условията по тази дерогацията“. Това каза в парламента депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски, съобщи „Фокус“.

„Във връзка с това законодателството вече е ясно, че ако има такива нарушения може да се пристъпи към назначаване на особен управител от страна на държавата“, уточни той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Общински съветник посегна на бившата си жена

Районна прокуратура – Пловдив ще решава дали да повдигне обвинение на общинския съветник от Съединение Иван Карабелов след сигнал за домашно насилие, съобщи за „Фокус“ Атанас Илиев, зам.-районен прокурор. Карабелов е бил арестуван през почивните дни, след като жената, с която живее на семейни начала, е подала сигнал за агресия […]