Радостин Василев подчерта, че ЦСКА ще има нов стадион, но базата в Панчарево ще е друга тема

NetNews

Спортният министър Радостин Василев изнесе повече детайли по новината, че ЦСКА ще започне строежа на новия си стадион от началото на 2023 г. Той подчерта, че спортната база в Панчарево е изключена от постигнатото днес споразумение.

„Важно е да имаме модерна инфраструктура. 30-годишните ниви в Панчарево няма да бъдат ниви, а спортни съоръжения. Базата е изключена от това споразумение. То е само за „Българска армия“, относно него ЦСКА ще предостави нов проект. Изяснени са всички дейности. Отдавна не сме на нулата по всички казуси. В оптимистичния вариант ще изясним всичко за 3-4 месеца. Не можем да позволим строежът да продължи дълго. Според мен ще се реализира за максимум 2,5 години“, каза Василев, цитиран от dsport.

Държавата е поела ангажимент до 31 декември 2022 г. документацията за реконструкцията на стадион „Българска армия“ да бъде придвижена, като ще се следи зорко за спазването на всички законови уредби, за да няма ощетени в края.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Русия продължава офанзивата, но не печели територия

Във войната срещу Украйна все по-настойчиво се чуват имената на нови нападнати градове. Руската армия води тежко настъпление срещу Попасна в Луганска област, срещу Изюм близо до Харков, а в последните два дни и в Черкаси, Кировоград и Запорожие. Остават и „старите“ ѝ цели – Мариупол, Николаев, Одеса. Въпреки тежките […]