Разговорите за промените в Конституцията зависели от кабинета

NetNews

Разговорите за промените в Конституцията зависели от кабинета

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ПП-ДБ направиха заявка, че ще инициират широки разговори за промени в Конституцията, но все още не е ясно в какъв формат и кога ще се проведат те.

„Контекстът на разговорите за конституционните промени зависи от това как ще бъде създаден кабинетът“, обясни Николай Денков. Според него, ако има правителство с мандата на ГЕРБ, те ще са в едни контекст, а ако има кабинет с втория мандат, ще са в друг.

Денков отсече,че от ПП- ДБ очакват да видят правителство с мандата на ГЕРБ, въпреки че втората политическа сила в парламента, отказва да подкрепи такъм кабинет.

Ако обаче се стигне до втори мандат, разговорите за промените в Конституцията ще са част от целия дебат за правителство как ще се сформира и кой ще го подкрепи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Ситуацията е тревожна". ВСС ще обсъди сигнала срещу Гешев, той e призован на разпит и излиза в отпуск 

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши в четвъртък да обсъди на свое следващо извънредно заседание сигнала срещу главния прокурор Иван Гешев, подаден преди два дни от неговия заместник Борислав Сарафов в Софийската градска прокуратура (СГП). В него той твърди, че Гешев се е намесил в разследването “Барселонагейт”, че е […]