Разкриха наркооранжерия в шуменското село

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Наркооранжерия е разкрита в село Златна нива при специализирана полицейска операция, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Действията на полицейските служители започнали в средата на септември, след като получили информация от жители на Златна нива, че в селото често идвали непознати коли, с чужда регистрация. Криминалисти започнали наблюдение и установили, че в района на бивша мелница в населеното място имало движение на автомобили.

В ранните часове на 29 декември криминалисти пристъпили към проверка на помещения в сградата. Служители на сектора „Специализирани тактически действия“ при ОД на МВР-Шумен задържали мъже на 34 и 48 години от София и Ловеч, 21-годишна жена от софийското село Бистрица и 28-годишна жена от Варна.

Открити са четири хладилни полуремаркета, снабдени с климатични инсталации в работен режим. Действията на разследващите продължили под надзор на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.

При извършения оглед е установено още, че в хладилните полуремаркета се полагат грижи за над 600 саксии, засадени с растения от рода на конопа. Част от тях били под формата на разсад, а останалите – в различен стадий на развитие и зрялост.

Четирите помещения били оборудвани с лампи, системи за поливане, вентилация, контрол на въздуха и температурата. Ползвани са и препарати за стимулиране на растежа им.

В стопанска постройка е намерено и специално изградено помещение, обособено за сушене на зелена листна маса. Оттам са иззети над 10 килограма суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. Открити са и три електрогенератора.

Извършени са множество процесуално-следствени действия за документиране на престъпната дейност. Установен и задържан е и собственикът на базата – 35-годишен мъж от Варна.

Действията на криминалисти и разследващи от ОД на МВР- Шумен продължават. Ще се извършват допълнителни огледи. Работата по образуваното досъдебно производство – за производство и държане на високорискови наркотични вещества, предназначени за разпространение, продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Коя е най-добрата ракия? Да започнем 2022 с разбиране…

Топ ракиите, които заслужават оценка между 5,50 и 6. Трите вида кортенска мускатова (третият вид е в тумбесто шише, няма го на снимката) се конкурират със трите вида стралджанска и подбрана мускатова пещерска, и до тях се нареждат двата вида „Врачанска теменуга“. Цените са дадени вътре в текста) Снимки: e-vestnik […]