Близка до ГЕРБ управлявала държавна фирма с фалшива диплома

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Мирослава Сотирова Наумова, която от няколко години оглавява държавната фирма САПИ ЕООД – „Система за агропазарна информация“ към Министерството на земеделието, храните и горите се оказа с фалшива диплома, съобщава Agri.bg.

През март тази година колегите от Mediapool разкриха, че за цялата 2020 г. Наумова е получила общо заплати за 59 940 лв., а печалбата на САПИ за цялата година е по-малка от възнагражденията ѝ и възлиза на 51 133.84 лв. По това време тогавашният ресорен министър Десислава Танева провежда конкурс за нов шеф на САПИ, в който до устната надпревара са останали двама кандидати, сред които отново е Наумова, която е и назначена отново на поста.

В CV-то на Мирослава Наумова, публикувано в материала на Agri.bg, е записано, че от 1993г. до 1997г. е изучавала "мениджмънт" в Националната спорта академия (НСА), но без да е посочена конкретната специалност и образователната степен, От 1995 г. до 1997 г. шефката на САПИ твърди в CV-то си, че е изучавала Международни икономически отношения (МИО) в УНСС, но отново без да се спомене образователната степен.

След като ръководството на министерството се смени, по сигнали на работещи във ведомството, е назначена проверка и става ясно, че Наумова е представила фалшива диплома. От УНСС със специално писмо, изпратено до Министерството на земеделието, храните и горите на 1 юни, 2021 г. посочват, че такава диплома не е издавана. Писмото е подписано от зам.-ректора по учебната дейност – проф. Мирослава Раковска. Потърсена за коментар, Наумова заявява категорично:

"Това е поредният сигнал срещу мен и ми омръзна да ме чернят. Това е отвратително. Това, че съм честна явно на никого не изнася", отричайки, че дипломата ѝ е фалшива.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

20 премиери в тежката автомобилна индустрия представя TRUCK EXPO 2021 в Пловдив

Най-големите, най-ефективните, безопасни и чисти автомобили отново застанаха „на старта“ на най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия в България. TRUCK EXPO 2021 отвори врати от 10-ти до 12-ти юни. За първи път в Пловдив, на територията на Международния панаир, Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в […]