Нямало пари ли? В последния момент Каракачанов купува луксозни коли за 2,5 млн. лева

NetNews

Обществена поръчка за 36 леки коли за 2,5 млн. лв. (с ДДС) обяви Министерството на отбраната. Днес, дни преди края на третия кабинет на Бойко Борисов, трябва да бъдат отворени ценовите оферти.

Покупката на луксозните автомобили идва на фона на поголовното рязане на бюджети с обяснението, че нямало пари, коментира offnews.bg.

Поръчката е разделена на три позиции.

По параметрите заложени в документацията изглежда, че поръчката е направена за Ауди.

По обособена позиция №1 трябва да бъдат доставени 2 леки коли от представителен клас с нормална проходимост с технически допустима маса до 3,5 т. Прогнозната цена за тези две лимузини е 261 666.67 лева (без ДДС) или 314 000 лева с ДДС.

Оферти са подали три компании – "Ауто Бавария" ООД, "М КАР ВАРНА" ООД и "ПОРШЕ БГ" ЕООД. Първите две компании са дилъри на БМВ, а третата – на "Ауди" и "Фолксваген".

В изискванията е посочено, че колата трябва да е със задвижване на всички колела и 8 степенна автоматична скоростна кутия. Колите трябва да са с кожен салон. Максималната мощност трябва да е не по-малка от 200 KW, a максималната скорост – не по-малка от 240 км/ч. Поради изискванията за размерите – дължина не по-малко от 5100 мм и ширина не по-малко от 2100 мм., на изискванията отговаря Audi A8. Моделите предлагани от BMW са по къси и тесни. Неговата цена обаче е малко по-висока от предвидената от чиновниците на Каракачанов – над 193 000 лева.

Обособена позиция №2 е доставка на 8 бр. леки автомобили с нормална проходимост с технически допустима маса до 3,5 т. включително (клас Е – премиум). Прогнозната цена е 521 666.67 лв. (без ДДС). Документи са подали "ВЕСТАУТО – М" ООД, "ПОРШЕ БГ" ЕООД и "ЕУРАТЕК АУТО" ООД. Първите две са дилъри на "Ауди" и "Фолксваген", а "ЕУРАТЕК АУТО" ООД на "Шкода". В изискванията и аз тази позиция е заложено колите да са 4х4. Такива седани предлагат "Шкода" и "Ауди".

Обособена позиция № 3 е доставка на 26 бр. леки автомобили (клас D – среден). Прогнозната цена е 2 083 333,34 лв. (без ДДС) Изискването към колите е да бъдат по-мощни от 110 Kw и задвижване 4х2. Към този позиция има най-голям интерес и оферти са подали "ВЕСТАУТО – М" ООД, "СТАР МОТОРС" ЕООД, "МОТО-ПФОЕ" ЕООД, "ЕУРАТЕК АУТО" ООД и "ПОРШЕ БГ" ЕООД.

"СТАР МОТОРС" са дилъри на "Мазда", а "МОТО-ПФОЕ" ЕООД на "Форд", "Ягуар", "Волво" и "Ленд Роувър".

Според хора от бранша фаворит в поръчката е "ПОРШЕ БГ". Миналата година Бюрото за защита при главния прокурор Иван Гешев купи от тях 11 джипа и коли за близо 1 млн. лв. без ДДС.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Иванов: „Приятелчетата“ на Борисов изскочиха

Изказването на бившия премиер Бойко Борисов, че предстои ГЕРБ да се сблъскат с много пари на олигархията, изправени срещу тях, е израз на съзнаването, че тепърва предстои да заговорят хора, които са били мачкани от управляващите, коментира съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по ТВ1. Той припомни думите на зърнопроизводителя […]