Разследват кандидат за общински съветник за закана с убийство към журналист

NetNews

Разследват случай на закана с убийство, отправена от кандидат за общински съветник в Ямбол.

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство по подадения сигнал за случая, станал на 15 октомври в града.

Сигналът е подаден в полицията в Ямбол, като органите на МВР са предупредили лицето, за което се твърди, че е отправяло закани. Установено е, че твърденията се отнасят до отправена закана от лице, което е имало имунитет към момента на деянието, тъй като е било регистрирано като кандидат за общински съветник. Поради това материалите по случая са изпратени на СГП, която незабавно образува досъдебно производство.

Разследването е възложено на следовател от отдел „Следствен“ на СГП, тъй като разследването по дела за престъпления, извършени от лица с имунитет, се провежда от следователи.

В хода на разследването ще бъдат извършени необходимите действия за разкриване на обективната истина. В тази връзка са дадени конкретни указания от наблюдаващия прокурор, които са в процес на изпълнение от водещия разследването следовател.

Работата по случая продължава.

По информация на bTV заплахите са били отправени към журналиста от същата медия Дани Атанасова от кандидата за общински съветник на ДПС Илия Андонов. Местната избирателна комисия е извадила мъжа от списъците за вота.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

MI5: Мащабът на китайския шпионаж е епичен

Китайски шпиони са се опитали да вербуват повече от 20 000 души в Обединеното кралство, е съобщил ръководителят на британската контразузнавателна служба MI5 Кен Маккалъм и е предупредил за „епичния мащаб“ на китайския шпионаж, предава ВВС. „Видяхме кампания с епични размери“, е коментирал Маккалъм пред британската медия след среща на […]