Разследват лицата, споменати от обвинения по аферата „Хемус“

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Борислав Колев, който е обвиняем за изпирането на над 53 млн. лв. от аферата „Хемус“, в сряда даде подробни показания по случая и назова конкретни лица, които може да имат отношение към извършеното престъпление, припомни bTV.

От прокуратурата са разпоредили на МВР да установи посочените от обвиняемия лица, както и свързаните с тях търговски дружества.

Днес наблюдаващите прокурори ще внесат в Софийски градски съд искане за разпит на Колев пред съдия. 

„Прокурорите лично ще извършат множество действия по разследването независимо че делото все още се намира в Софийски апелативен съд след произнасяне на въззивната инстанция по мярката за неотклонение на обвиняемия“, посочват от държавното обвинение.

Още по темата

21 дек 2021 20:56

58

21 дек 2021 14:43

114

21 дек 2021 12:41

58

Разследването предизвика напрежение между прокуратурата и вътрешното ведомство, като двама от наблюдаващите прокурори си направиха самоотвод по делото – до момента няма произнасяне на Софийска апелативна прокуратура по заявеното намерение. 

В случай, че САП уважи тяхното искане, на принципа на случайния подбор, ще бъдат определени нови наблюдаващи прокурори. 

До произнасянето на САП поискалите самоотвод прокурори продължават да изпълняват функциите си на наблюдаващи прокурори. 

„Ако се съберат достатъчно доказателства за виновността и на други лица, същите ще бъдат привлечени в качеството на обвиняеми и ще им бъдат определени от наблюдаващите прокурори адекватни мерки за неотклонение, отговарящи на обществената опасност“, казват от държавното управление. 

Има и изготвено предложение за вземане на делото на специален надзор от САП и от Върховна касационна прокуратура.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чипирането започна: Създадоха подкожен чип за съхранение на паспорта за ваксинация срещу COVID-19

Шведски учени от базираната в Стокхолм компания Epicenter са разработили и създали технология за микрочип, способна да съхранява паспорт за ваксинация срещу COVID-19. Информацията от микрочипа може да бъде прочетена от множество устройства, които използват NFC технология. Чиповете се имплантират подкожно. Чипът, имплантиран под кожата, беше представен от главния изпълнителен […]