Райчев: Трифонов се опита да направи най-трудното – правителство на малцинството

NetNews

„Слави Трифонов се опита да направи най-виртуозното изпълнение в политиката – правителство на малцинството. Досега е имало само един такъв опит – кабинетът на Филип Димитров“.

Това обяви в интервю за предаването „Лица в лице“ социологът Андрей Райчев по повод неуспешния опит да се реализира първия мандат за съставяне на правителство в рамките на 46-ото Народно събрание.

„Това е най-трудното нещо в политиката, сложен лупинг е, изисква хитрост, познаване на противника и на партньорите, много усилия. Той реши да го прави без подготовка и без тренировка, и падна“, допълни социологът.

Според него в момента сме свидетели на смъртта на протеста, който се роди на 9 юли миналата година и имаше одобрението на 60% от българите.

„Разговорът от политически мина в конспиративен – ти агент на кого си. Говорим за примитивно ниво – то изключва и в следващия парламент мандат между тези партии. Те са в адови отношения“, коментира още социологът.

По думите му грешката на участниците в този сблъсък е, че се държат революционно, а България не е в революционна ситуация.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Рокада в енергетиката: Стефан Янев освободи кандидат-министър на ИТН

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на енергетиката е освободен Александър Николов. Той беше предложение на „Има такъв народ” за министър на енергетиката в проектокабинета на Пламен Николов. Според справка на сайта на Министерство на енергетиката Николов притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите […]