Расте броят на хоспитализираните с Ковид-19 в Ямболско

NetNews

Продължава ръстът на новозаболелите от коронавирус в Ямболска област, макар темповете вече да не са така големи, както преди две седмици. Увеличава се обаче броят на хората, нуждаещи се от болнично лечение, обобщи днес обстановката в региона д-р Радостина Калчева, директор на РЗИ – Ямбол.

Общо 121 жители на областта са в болнични заведения в момента. В сравнение с миналия вторник, броят им се е увеличил с 29 души. В лечебниците в Ямболско са настанени 84 души, докато останалите 33 са в болнични заведения извън региона.

В интензивното отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон” са заети 4 от общо 6 легла за утежнени случаи. Това са възрастни пациенти, с придружаващи заболявания.

Общият брой на активните случаи в момента е 1644, като на домашно лечение са 1523 души. За последното денонощие броят на новозаразените е 133 жители на областта.

Към днешна дата има само една паралелка ученици под карантина в град Ямбол, заради заболял учител.

Четири групи от детски градини също са под карантина, заради болни деца или хора от персонала. Това групи от филиалите на детската градина в с. Тенево, Маломир, Генерал Инзово и Скалица.

Като цяло броят на заразените деца намалява. В момента болни са 41 деца, като две от тях – на година и на 11 месеца, са настанени в университетската болница в Стара Загора.

Равносметката за болничните легла показва, че от общо 124 разкрити, 84 са заети от пациенти с по-лека форма, а в интензивно лечение са свободни само 2 легла.

От вчера са разкрити допълнителни 12 легла в МБАЛ „Йоан Рилски” в Ямбол, с което там те стават общо 45. Причина за мярката е, че миналия петък на 100 % е бил запълнен капацитетът на леглата, както в частната болница в Ямбол, така и в елховската болница.

14-дневната заболеваемост в региона е 1 405,32 на 100 000 души.

По общини стойностите на двуседмична база са:

Ямбол – 1 584,54

„Тунджа” – 1 405,94

Болярово – 1 155,74

Елхово – 1 148,35

Стралджа – 794,94.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

EURACTIV: Къде е живеел Пеевски преди евроизборите – в България или ОАЕ?

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото. Известният български медиен издател и бизнесмен Делян Пеевски, който САЩ определят като замесен в корупция „олигарх“, участва на изборите за Европейски парламент през 2019 година и успя да спечели мандат за своята партия ДПС. След това той се […]