Рашков към Биков: Съжалявам, че през мутренските време не се справихме с вашия лидер. Но има време!

NetNews

Що се отнася до мутренските години. Съжалявам за едно – че не се справихме с вашия лидер. Но има време. По този начин се обърна служебният вътрешен министър Бойко Рашков към депутата от ГЕРБ Тома Биков.

По-рано Тома Биков от ГЕРБ обвини министърът за това, че през 90-те години не се е справил с мафиотите, докато е бил начело на Националната следствена служба.

Ако не днес, а в някои предишни дни провеждахме това изслушване, щяхте да ме затрудните. Но сега не можете да ме затрудните, защото списъкът е излязъл и всеки може да го види, коментира Рашков във връзка с отхвърлената информация от страна на прокуратурата за наличие на списък с 38 магистрати и политици с недекларирани имоти в чужбина.

Според проверката, която е извършена, има имущества зад граница, но те са декларирани. Трябваше да изчакаме две години, за да декларираме всичко, посочи още той.

Депутатите изслушват служебния министър на вътрешните работи Рашков и служебния министър на правосъдието Янаки Стоилов относно доклада срещу главния прокурор Иван Гешев и предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор.

Предложението за това бе внесено до ВСС от правосъдния министър Стоилов, но изградено въз основа на постъпила в средата на този месец информация от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Според тази информация има данни за "действия и бездействия на главния прокурор, които съставляват тежко нарушение на служебните задължения", както и действия, "накърняващи престижа на съдебната власт".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Всеки нов Mercedes ще има изцяло електрическа версия от 2025 година

Mercedes обяви плановете си за близкото бъдеще по-рано днес, като те включват всеки модел на марката да получи изцяло електрическа версия от 2025 година. За целта от марката ще направят инвестиция от 40 милиарда евро в периода от 2022 до 2030 година. От компанията обявиха, че ще използват три нови […]