Рая Назарян: Към този момент коалиция ГЕРБ-ПП изглежда невъзможна

NetNews

Аз съм адвокат с дългогодишна практика, затова се включих в изготвянето на предизборната програма на ГЕРБ. Надявам се да допринеса с моя опит, познавайки системата отвътре. Това заяви кандидат депутатът от ГЕРБ-СДС Рая Назарян в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Във връзка със сложната геополитическа обстановка, породена от войната в Украйна, тя заяви: „Като член на ЕС и НАТО ние се придържаме към досегашните си съюзи. Затова избирателите трябва да изберат политическа партия с ясна позиция, доказала, че взима и прилага ясни решения и мерки“.

По повод информацията за схема на свързани с ГЕРБ, която от Продължаваме промяната разпространиха в свое видео и е част от сигнал до европрокуратурата, кандидат депутатът от ГЕРБ-СДС заяви, че е клевета. „Това са голословни твърдения, те няма нито едно доказателство за такава схема. Всеки, който има някакъв сигнал, може да го подаде и да изчака да се извърши надлежна проверка. Това може да се определи като долна лъжа и клевета“, подчерта Назарян.

Тя представи и проектът на ГЕРБ-СДС на закон за борбата с корупцията. „Според нас по-добрият вариант е да се търси подобряване и ефективност на вече съществуващата мрежа от структури на правоохранителните органи. Където има нередности в структурите, трябва да има усъвършестване. Няма нужда всяка година да има осъден политик, за да покажем, че съдебната реформа работи. Всяко обвинение трябва да се базира на факти“, поясни Назарян.

„Да, има усещане за липса на справедливост, но за да се промени това предлагаме нови принципи в съдебната система, без да се нарушава досегашния принцип за установяване на обективната истина. Предлагаме екслузивност на съдебния състав. Един състав разглежда едно дело до изчерпването на процеса докрай. Друго наше предложение касае да се подобри изплащането на издръжка на осъден родител. По този начин ще бъдат защитени интересите на децата. Друга мярка е да се направят помени в Закона за движение по пътищата, за да има по-голяма безопасност на пътя“, обясни адвокатът.

На въпрос за евентуална коалиция на ГЕРБ с ПП, Рая Назарян заяви: Към този момент изглежда невъзможно. „Те не показват никаква компетентност, нямат желание, нямат идеи за извеждане на държавата от кризата. Занимават се с несериозни клипове, вместо с решаването на важните проблеми на хората“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

САЩ настояват Международният съд да отхвърли иска на Иран за замразените активи

Съединените щати поискаха от Международния съд в Хага да отхвърли твърденията на Техеран, че Вашингтон незаконно е позволил на съдилищата да замразяват активи на ирански компании, съобщава „Ройтерс“. Иран заведе дело срещу Вашингтон през 2016 г. за предполагаемо нарушаване на договор за приятелство от 1955 г., позволявайки на американските съдилища […]