Реджеп Ердоган: Ще продължим с решителност борбата срещу тероризма

NetNews

Ще продължим с решителност борбата срещу тероризма, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който говори на откриването на новата парламентарна година в турския Меджлис, пише БТА.

По-рано днес в столицата Анкара бе извършено самоубийствено терористично нападение. При атентата пред министерството на вътрешните работи се самовзриви един терорист, а другият, който също е носел експлозиви, е бил неутрализиран от полицията. Двама полицаи бяха ранени при експлозията.

Решително ще продължим борбата както в Турция, така и извън нея, докато не бъде ликвидиран и последният терорист. Искаме всички винаги да помнят думите ни, че една нощ може да нахлуем внезапно, каза президентът Ердоган по време на откриването на новата парламентарна сесия, информират местните медии.

Ердоган каза още, че „Турция до голяма степен е решила въпроса с продължаващите вече 40 години заплахи за нейната сигурност, произлизащи от сепаратизма“.

Президентът посочи, че терористите, извършили бомбено нападение пред сградата на министерството на вътрешните работи в Анкара, са се провалили в „последния си опит“ да застрашат мира и сигурността на гражданите.

Те „не постигнаха целите си и никога няма да ги постигнат“, каза той, като добави в речта си, че Турция „ще продължи да гарантира, че южните ѝ граници са защитени от чужди бойци“.

Държавният глава каза още, че приоритет за турския парламент ще бъде създаването на нова конституция на републиката.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Възрастна жена загина при пожар в апартамента й

Възрастна жена загина при пожар в апартамент в ж.к. „Меден Рудник“ в Бургас, съобщиха за БНТ от полицията. Сигналът за пожара е подаден на телефон 112 в 8:10 ч. Апартаментът се намира в бл. 308. След потушаване на пламъците в жилището е открита починала 73-годишната обитателка на апартамента. Работата по […]