Редица държави забраниха полетите до Великобритания

NetNews

Новият щам на коронавируса е извън контрол. Това призна днес министърът на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок. Това е основната причина в рамките само на няколко часа редица държави официално да преустановят полетите си до Острова.

Първа беше Нидерландия, която спря полетите в 5.00 ч. по Гринуич. Забраната важи до 1 януари 2021 г. „Силно заразна мутация на вируса, предизвикващ COVID-19, се разпространява във Великобритания. Казват, че тя се разпространява по-бързо и по-лесно и е по-трудна за откриване", се казва в изявление на нидерландското министерство на здравеопазването. В него се подчертава, че националният институт за обществено здравеопазване и околна среда препоръчва "да се ограничи максимално" всякакво излагане на новия щам.

Последва Белгия, която освен въздушната, преустанови и железопътната си връзка с Великобритания. „Има много въпроси относно тази мутация и дали тя не е вече на континента", каза белгийският премиер Александер де Кро. Той уточни, че транспортните ограничения ще останат в сила най-малко 24 часа, и изрази надежда, че до вторник ще има повече яснота.

Италия също се присъедини към Нидерландия и Белгия, макар все още да не е уточнила от и докога ще действа забраната.

Германия и Франция сериозно обмислят да прекратят въздушните си връзки с Великобритания.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шефът на БНБ: Страната ни има капацитет да решава проблеми в трудни условия

Присъединяването на лева към европейския валутен механизъм и на страната към Банковия съюз е едно забележително постижение, при това в много трудна и мрачна година. Този акт, наред с всичко друго показва, че страната има капацитет да решава сложни стратегически задачи дори при трудни условия. Това заяви управителят на БНБ […]