Рекорден недостиг на работна ръка в Германия

NetNews

Търсенето на работна ръка в Германия е по-високо от всякога въпреки политическата и икономическа несигурност, провокирана от войната в Украйна. Това сочи публикуван днес ключов показател, предаде ДПА.

Индексът за трудовия пазар BA-X, който е индикатор за търсенето на служители в страната, през април е достигнал исторически максимум от 138 пункта, съобщи Федералната агенция по заетостта. Индексът е с два пункта по-висок спрямо март и с 33 пункта над равнището си от април миналата година.

За постигането на рекордното ниво са допринесли краят на повечето COVID ограничения и пролетното съживяване на трудовия пазар, според агенцията. Тенденцията се наблюдава в почти всички сектори, но най-силно в хотелиерството и ресторантьорството. Официалните данни за трудовия пазар през април ще бъдат обявени утре.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

От България за Украйна се очаква „малка помощ - но на време”

Едва ли някой очаква от България да задели големи суми и други ресурси за възстановяването на Украйна. Това се дължи не само на скромните възможности на страната ни, но и на колосалните размери на разрушенията – сумата от половин трилион долара изглежда е премината, а това не вещае нищо добро. […]