Рекорди на пътя! 161 шофьори останаха без книжки в рамките на 2 дни

NetNews

Над 5000 наказателни постановление са издали пътните полицаи в рамките на 31 декември и 1 януари. На 161 водачи са взети шофьорските книжки, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция на брифинг за очаквания засилен трафик в края на почивните дни.

"Нашите наблюдения са, че поради многото почивни дни трафикът се разпредели равномерно между всичките тези дни", каза Близнаков.

Над 400 полицейски екипа по пътищата в страната бдят през това денонощие за безопасното прибиране след празниците.

Само за два дни – на 31 декември и 1-ви януари са издадени над 5000 актове и фишове. За същия период 161 водачи са лишени от книжките си. Повече от 80 души са хванати да шофират след употреба на алкохол и наркотици.

"Като пример ще дам един случай от днешния ден. Около 11 часа на един от изходите на София при рутинна проверка е констатиран случай на употреба на алкохол от водач, като уредът е отчел 2,72 на хиляда", обясни Лъчезар Близнаков.

От пътна полиция отчитат спад на катастрофите в сравнение с празничното време в края на миналата година – 46 по-малко тежки катастрофи, 69 ранени по-малко, а загиналите с трима.

Контролните органи се надяват през новата година жертвите на пътя да продължат да намаляват.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лондон отхвърли призивите на шотландските националисти за нов референдум

Британският премиер Борис Джонсън отхвърли призивите на шотландските националисти за нов референдум за независимост на Шотландия от Великобритания, предаде АФП. През 2014-а година шотландците гласуваха за оставане в Обединеното кралство. Според лидера на Шотландската национална партия Никола Стърджън обаче правилата на играта са се променили коренно след излизането на страната […]