Рекордна мощност за Lada: вижте характеристиките на новия двигател

NetNews

Най-високият показател за мощност в моделната гама на Lada в близко бъдеще ще бъде модификацията Vesta Sport. Кога ще се извършат актуализациите? Припомняме, че единствената официална формулировка, разкриваща датата на пускане на актуализираното семейство Vesta, е „след 2021 г.“. Според вътрешна информация, цитирана от руските медии, при спазване на всички графици, стартът на продажбите на основните версии на актуализираната Vesta ще се състои през май или юни 2022 г. Vesta Sport се очаква едва през 2023 година.

По предварителни данни, освен спортен седан след фейслифта, подразделението Lada Sport ще пусне и наточена версия на комбито. Освен това е планирано спортните версии да станат по-мощни. Според Lada.Online с връзка към канала Kviring в Youtube, модернизираният 1.8-литров двигател на Vesta Sport (т.нар. фаза-2) ще е с титаниеви клапани и модифицирани разпределителни валове. Този мотор даде характеристики на стенд от 163.7 к.с. и 186.5 Нм.

С тази си повишена ефективност, спортната Vesta ще може да ускори до 100 км/ч за около 8.1 секунди, което е с 1.5 секунди по-бързо от ускорението на сегашната, пише източникът. Но се спекулира и, че новият рекорд за мощност на Lada може да остане само като концепция. Високата цена на проекта се посочва като вероятна причина за отказ да се въведе този двигател в серийно производство.

Поставете оценка:

3.1

Оценка 3.1 от 25 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Три десетилетия след разпадането на Съветския съюз Русия отправя нови искания

На 25 декември 1991 г. знамето с чука и сърпа бе спуснато за последен път в Кремъл. Една седмица по-късно, на 31 декември, Съветският съюз официално престана да съществува. Точно 30 години по-късно руският президент Владимир Путин използва всички инструменти, с които разполага, за да промени това, което последва и […]