Рекордни имунизации в Ямбол, бройката набъбва от бустерни дози на пенсионери

NetNews

Вчера, 4 януари, РЗИ-Ямбол отчита рекорден брой поставени ваксини за последните месеци – общо 563 в рамките на един ден. Почти всички са бустерни. Втората по-голяма част са втори дози и минимален процент са първа доза. Повечето от желаещите да се ваксинират са пенсионери.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Снимка: Архив NetNews

В последните две седмици се отчита повишен интерес, който се отдава най-вече на обявеното финансово стимулиране от 75 лв. еднократно за хора над 65 години, обяви директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Радостна Калчева.

Като цяло обаче общото ниво на ваксинирано население остава относително нисък – около 26,34 % от населението над 12 годишна възраст. С приключен имунизационен цикъл са 26 996 души, от тях 5 306 са с бустерна доза.

В област Ямбол все още не са правени имунизации на деца от 5 до 11 години. Засега записани са 9 деца, като се очаква до края на седмицата да се отвори един флакон от детската ваксина. Децата вероятно ще бъдат имунизирани в кабинет в областната болница, уточниха от РЗИ.

Заради нарасналия брой желаещи да се ваксинират, в здравната инспекция е отворен и втори кабинет. Работното време на двата пункта е от 8.30 до 17.00 часа от понеделник до петък. В почивните дни – 8 и 9 януари, отново в РЗИ ще работи кабинет за имунизации в часовия период 10.00-16.00 часа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Папата с критика към двойките, които не искат да имат деца

Папа Франциск разкритикува двойките, които не искат да имат деца, предаде ДПА. „Прекалено много двойки нямат деца, защото не искат да имат, или имат само едно дете, защото не искат да имат повече“, каза Светият отец пред множеството, събрало се на седмичната му обща аудиенция в сряда. Още по темата […]