Рекордно потребление на ток по празниците

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Рекордно потребление на ток по празниците

Снимка: Pixabay

Потреблението на ток в страната постепенно се връща към нивата отпреди пандемията. Това показват данните на Електроенергийния системен оператор. Ръст има и при потреблението по празниците, предаде БНТ. Рекордните 115 хиляди мегаватчаса електрическа енергия сме потребили на 31 декември, показват данните на ЕСО.

За миналата година в България е потребена 4 процента повече електрическа енергия спрямо предходната 2020 година, което ни връща до нивата на потребление на ток отпреди пандемията. Това е показател, че стопанският живот в страната отново се активизира.

„Потреблението през тази година е с 10% по-високо в сравнение с предходната новогодишна нощ. Среднодневните температури през тази година са малко по-ниски с 3-4 градуса в сравнение с миналата година и основата причина е, че през миналата година хотелите и ресторантите не работиха, за разлика от тази година, което веднага оказва влияние и върху самото потребление на електрическа енергия“, заяви Ангелин Цачев, изпълнителен директор на ЕСО.

Според ЕСО е нямало сериозни аварии по време на празниците, което показва, че електропреносната система в България е издържала на сериозното потребление./

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Влезе ли македонизмът с РС Македония в ЕС, душа да ни е яка

България желае и е заинтересована Република Северна Македония да влезе в Европейския съюз и двете държави да бъдат заедно част от общото европейско пространство. България обаче не бива да се съгласява заедно с РС Македония в Европейския съюз да бъде допуснат и македонизмът. Защо? Още по темата 11 дек 2021 […]